Åse Skolekorps på Piazza dei Signori

om

Åse Skolekorps, ett av de største korpsene i landet, holder til i bydelen Åse i Ålesund. Korpset ble stiftet i 1972 og hadde sin offentlige debut 17.mai 1973. Da stilte Åse skole for første gang med eget barnetog med Åse skolekorps i spissen. Uniformene ble kjøpt brukt fra Stordal skolekorps, og instrumenter fra A.M.Liaaens Bedriftskorps.

2013-utgaven av Åse Skolekorps består av 101 barn og unge i alderen 10 til 19 år. Medlemmene fordeler seg slik:

  • Hovedkorps: 60
  • Drill: 17
  • Juniorkorps: 6
  • Aspiranter: 13
  • Drillaspiranter: 5

I 2012 feiret korpset 40-årsjubileum med blant annet stor jubileumsfest på Color Line Stadion og jubileumskonsert i Borgundhallen. I juni dro 120 barn og foreldre på jubileumstur til Italia. Der hadde vi blant annet konsert på Piazza dei Signori i Verona.

Åse Skolekorps på Piazza dei Signori
Åse Skolekorps spiller konsert på Piazza dei Signori i Verona © Thore Senneset

I 2012 holdt vi også en fantastisk konsert i Parken Kulturhus. På programmet stod musikk fra filmene om Harry Potter. Temaet ble foreslått av medlemmene selv, og forestillingen bestod foruten musikken av stillbilder, videoklipp fra filmene og små danse/skuespilleropptredener.

Harry Potter-konsert
Fra Harry Potter-konserten i Parken Kulturhus © Thore Senneset

Det koster å drive korps, og alle monner drar. Hvis du har lyst til å støtte korpset kan du for eksempel gi grasrotandelen din hos Norsk Tipping til Åse Skolekorps. Klikk på her: Grasrotandelen, skriv ut dokumentet og ta det med neste gang du skal levere en tippekupong eller tippe Lotto/Vikinglotto.