Takk for oss, vi sees!

Fire flotte ungdommar hadde siste langtur med Åse Skolekorps sist helg, dei går av for aldersgrensa, og vi bad dei skrive nokre ord om kva det å spele i korpset vårt har betydd for dei. Åse Skolekorps nyttar høvet til å takke for solid innsats både musikalsk og sosialt gjennom 11 år og ynskjer lykke til med militærteneste og studier! Her er Josefine, Jon, Markus og Vegard sine tankar om korps, samhold og speleglede:

Markus, Jon, Josefine og Vegard

Markus, Jon, Josefine og Vegard kosar seg i sola på Sommarsamlinga 2014

Å forklare hva korpset og det samholdet vi har hatt de siste elleve årene har gjort for oss som mennesker er vanskelig. En ting er i alle fall sikkert; det å spille i korps har gjort oss til de ganske kuule personene vi er i dag!

I starten var korpset noe vi dreiv med på grunn av det sosiale – og litt for å glede ivrige foreldre. Jo eldre vi ble, jo viktigere ble det sosiale, men vi fikk også gleden av å virkelig kunne spille et instrument. For når man faktisk får til å spille en hel sang og sitter igjen med gåsehud, det er da det er virkelig fantastisk å spille i korps.

Korpset har også vært en viktig del av oppdragelsen vår. I korpset møtte vi en sosial arena med mange forskellige typer mennesker. Yngre barn, eldre barn, ungdommer og voksne. Det har med andre ord vært med på å forme oss til de personene vi er i dag. Vi innser at dette ikke har vært en lett jobb…

Vi ser at mange korps sliter med rekruttering og at korps ofte blir “snakket litt ned”. Mange ser på det å spille i korps som “nerdete”. Dette er vi sterkt uenige i.

Det fellesskapet man opplever i et korps som Åse finner man ingen andre steder, og vi er takknemlige for at vi har fått tatt del i dette.

Derfor vil vi gjerne takke alle som har tatt i et tak for å gjøre Åse Skolekorps til det har vært og fortsatt skal være. Fantastiske foreldre, dirigenter og instruktører og medmusikanter har gitt oss de hittil beste 11 årene av våre liv. Tusen takk skal dere ha, alle sammen!!

Dere er ikke kvitt oss, hvis noen trodde det. Selv om vi nå tar fatt på både utdanning og militærtjeneste vil vi aldri være ferdige med Åse Skolekorps. Dere skal ikke se bort fra at det kan dukke opp noen gamlinger som tigger om å få være med på spilling i kirka på julaften…

Takk for oss, vi sees!

Josefine, Jon, Markus og Vegard